Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Chocolat...

Σοκολάτα! Η πρώτη μας αγάπη και παντοτινή!
Όλα περνάνε με μερικά μαγικά κομματάκια σοκολάτας!
Απολαυστική στη στερεή της μορφή...Σαγηνευτική στην υγρή, παχύρρευστη, ζεστή μορφή της...Ποια μπορεί να αντισταθεί? Ποια αρνείται να παραδεχτεί πως είναι ακαταμάχητη? Και ίσως τελικά...το μόνο θηλυκό που δεν ζηλεύουμε...?

Κι όμως...όλα ξεκίνησαν με την ταινία και όχι με το βιβλίο! Αγάπησα τα τοπία, τα πρόσωπα, τα χρώματα, τα ρούχα, το φως, την ομίχλη του Λανσκνέ σου Ταν, το μελαγχολικό βλέμμα της Juliette Binoche και την ακαταμάχητη παρουσία του Johnny Depp!

Είχα ήδη το σκηνικό έτοιμο όταν, στα "αζήτητα" του Ιανού στην Αριστοτέλους ανακάλυψα το βιβλίο! Φυσικά και υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην ταινία και στο βιβλίο, δεν αλλοιώνουν όμως την ιστορία παρά ελάχιστα! Έτσι, είναι ίσως η μοναδική ταινία για την οποία μπορώ να πω πως διατήρησε αναλλοίωτο το ύφος του κειμένου.

Ίσως λοιπόν να είναι περιττό να πω ότι, από τότε που αγόρασα το βιβλίο, το διαβάζω τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, τέτοια εποχή συνήθως, που ο καιρός...συμβαδίζει με τα συναισθήματα που μου ξυπνάει το κείμενο...

Και μετά φυσικά βλέπω την ταινία...

Και μετά (φυσικά!) καταναλώνω κάποια μορφή σοκολάτας!!! ;-)





Αυτές οι πανέμορφες κόκκινες κάπες...Μακάρι να είχα μία!





Ο "gamin" αέρας του Johnny Depp...!

Ο υπέροχος τρόπος που η "Βιάν" συνδυάζει τα ρούχα της ...

Τα χρώματα στο υπέροχο floral φόρεμα τις Josefine...!

Γαλάζιο με κεραμιδί και μια ζώνη που τα "δένει" αρμονικά!




Καταπληκτική ατμόσφαιρα!

Λατρεύω αυτή την πράσινη μπλούζα!

2 σχόλια:

  1. Θέλω να τη δω την ταινία... αν και δεν τρώω καθόλου σοκολάτα :P καλά με το κόμμεντ σου δεν ξέρεις πως γέλασα, ειδικά στο σημείο με την Αυστραλία :D εγώ όταν πηγαίνω κάπου μακριά, θέλω να χω κάποια χρήματα πάνω μου, σε περίπτωση που χρειαστεί να επιβιώσω αν δε γυρίσω σπίτι ή ο,τιδήποτε (μια από τις εκατοντάδες φοβίες μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xaxaxaxa!!!Na ti deis tin tainia!Einai uperoxi!Emena panta me kanei na nostalgw...exei enan polu cozy, zesto kai romantiko aera...opws mesa se mia chocolaterie!!!!;-)
    Xairomai pou se ekana na gelaseis!Einai mia apo tis agapimenes mou asxolies!!!;-)

    P.S.:An vretheis stin Australia xwris xrimmata pare me na se steilw!:-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή